Nieuws

Nagelsmann: 'Niet makkelijk voor Ryan, maar hij kan één van de besten worden'

Nagelsmann: 'Niet makkelijk voor Ryan, maar hij kan één van de besten worden'

20-10-2022 11:33 Laatste update: 11:48

Ryan Gravenberch kwam woensdag niet in actie tijdens het bekerduel tussen Bayern München en FC Augsburg. Trainer Julian Nagelsmann stelt dat de Nederlander zich echter weinig zorgen hoeft te maken om de nodige kansen bij Der Rekordmeister

Volgens de trainer van Der Rekordmeister kan Gravenberch tot de beste middenvelders van de wereld gaan behoren. "Het is niet makkelijk voor Ryan, maar hij wordt een van de beste middenvelders ter wereld", sprak trainer Julian Nagelsmann na de wedstrijd tegenover de Duitse tak van Sky. "Ik heb hem verteld over het verschil in zijn rol. Tuurlijk is hij niet tevreden als hij minder speelt, maar hij is niet gefrustreerd of boos."

Augsburg kwam vroeg in de wedstrijd nog op voorsprong. De bezoekers zetten echter een tandje bij en daardoor kwam de winst nooit in gevaar voor Bayern. Het optreden van Matthijs de Ligt, die de volle negentig minuten speelde, werd wisselvallig beoordeeld door de Süddeutsche Zeitung. 'Verdedigend niet zo moedig als Upamecano en ook niet zo consequent op passend gebied. Echter maakte De Ligt geen eigen doelpunt.' Doelend op het feit dat collega-verdediger Dayot Upamecano verantwoordelijk was voor het tweede doelpunt aan de zijde van Augsburg. Der Kicker gaf De Ligt op een schaal van één tot vijf een drie voor zijn optreden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!