Nieuws

'Feyenoord denkt voorzichtig aan voormalig TD van AZ als opvolger van Arnesen'

'Feyenoord denkt voorzichtig aan voormalig TD van AZ als opvolger van Arnesen'

17-10-2022 19:48 Laatste update: 21:33

De naam van Earnest Stewart wordt zachtjes genoemd bij Feyenoord om voormalig technisch directeur Frank Arnesen op te volgen. Stewart was ruim vijf jaar actief als technisch directeur bij AZ en is inmiddels werkzaam in de Verenigde Staten. 

Volgens Voetbal International wordt de naam van Stewart genoemd in de wandelgangen in Rotterdam. 1908 is iets minder concreet en stelt dat het ook goed mogelijk is dat er geen technisch directeur zal komen bij Feyenoord. Het is namelijk ook goed mogelijk dat de rol van technisch directeur wordt opgenomen door een technisch manager, een positie die intern ook kan worden opgevuld. 

Stewart was tussen 2010 en 2015 technisch directeur van AZ en was medeverantwoordelijk voor de komst van enkele grote spelers als Nick Viergever, Jozy Altidore, Nemanja Gudelj en Alireza Jahanbakhsh. Na zijn functie in Alkmaar vertrok Stewart naar de Verenigde Staten om aan de slag te gaan bij Philadelphia in de Major League Soccer. Stewart is tegenwoordig nog steeds actief in de States, namelijk als algemeen directeur bij het nationale elftal van de Verenigde Staten. Het contract van Stewart loopt daar tot 2026 door.