Nieuws

Tuchel flirt met bondscoachschap, bedankt Engelse en Spaanse clubs

Tuchel flirt met bondscoachschap, bedankt Engelse en Spaanse clubs

13-10-2022 14:28 Laatste update: 15:18

Thomas Tuchel wordt door het Britse The Telegraph gelinkt aan het Engelse nationale elftal. De toekomst van huidig bondscoach Gareth Southgate lijkt alles behalve zeker. Men acht de kans groot dat hij na het WK zal vertrekken.

Een mogelijke opvolger zou dus Tuchel kunnen zijn. Mocht het zover komen, dan staat hij open voor een gesprek met de FA. De Duitser werd vorige maand ontslagen als manager van Chelsea en ziet het wel zitten om bondscoach van Engeland te worden.

De Duitser werd onlangs benaderd om trainer te worden van Bayer Leverkusen, maar bedankte en koos voor een langer verblijf in Engeland. Aan aanbiedingen zou hij geen gebrek hebben. Het schijnt namelijk dat hij al twee Premier League-clubs en een Spaanse club heeft afgewezen.

Southgate ligt dus onder vuur vanwege tegenvallende resultaten. "Op dit moment heb ik een contract tot 2024, maar ik ben me er ook van bewust dat je in het voetbal resultaten moet behalen. Dus het plan is er en het verlangen naar continuïteit ook, maar ik neem ook niet als vanzelfsprekend aan dat je mag blijven als je niet presteert."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s