Nieuws

Slot: 'Wanneer ik go, go, go roep, weet hij niet wat ik bedoel'

Slot: 'Wanneer ik go, go, go roep, weet hij niet wat ik bedoel'

13-10-2022 09:39 Laatste update: 10:45
1

Voor Arne Slot is het nog zoeken naar de juiste puzzelstukjes om Feyenoord écht te kunnen laten draaien. Dat gaat gepaard met bijblijven in de Eredivisie en overwinteren in de Europa League. Tijd daarvoor is er dus eigenlijk niet. Voorafgaand aan het treffen met FC Midtjylland van donderdagavond geeft de coach tekst en uitleg.

"Als je spelers binnenhaalt die wekelijks het verschil maken, dan ben ik niet nodig", zegt Slot op de persconferentie waarbij het Algemeen Dagblad aanwezig was. "Maar die categorie spelers kunnen wij niet aantrekken. Dat kunnen wij niet betalen. Als je veel nieuwe spelers haalt, is het nog niet zo eenvoudig om ze goed te laten spelen. Er zijn nog maar zes spelers in onze selectie van 23 die er vorig seizoen ook al waren. We hebben er dus niet voor gekozen om Bassett, Hendrix, Antonucci, Baldé, Bannis, Diemers en Azarkan de erfenis te geven van de jongens die zijn vertrokken, want dat zou niet voldoende zijn gewest."

Igor Paixão is één van de vele spelers die afgelopen zomer naar De Kuip kwamen. Hij kostte Feyenoord aardig wat geld, maar speelt nog maar mondjesmaat. Slot vertelt waarom niet. "Als ik go go go roep, weet hij niet wat ik bedoel. Als we press, press, press roepen ook niet. Je moet dan wel verschrikkelijk goed zijn om alsnog het verschil te maken. De enige manier om hem beter te laten worden is om hem toch speeltijd te geven. Naast taallessen uiteraard."

Eén van de spelers die wel al indruk wist te maken en ondertussen ook zeer belangrijk is voor Slot, is Sebastian Szymanski. De Pool reageerde op het vorige treffen met de Denen. "We maakten in Denemarken veel fouten, dat hoort bij voetbal. Foutloos zijn kan niet. Thuis moeten we proberen zo min mogelijk kleine fouten te maken."

Wanneer Feyenoord dat doet maakt het uiteraard een goede kans op overwintering in Europa. Drie punten zullen daarbij een welkome opsteker zijn. De aftrap van Feyenoord – FC Midtjylland is donderdagavond om 18.45 uur in De Kuip.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!