Nieuws

Wiegman ontkent verhalen over contractverlenging: 'Goede gesprekken gehad'

Wiegman ontkent verhalen over contractverlenging: 'Goede gesprekken gehad'

11-10-2022 07:19

Sarina Wiegman staat goed op de kaart bij de Engelse voetbalbond na het winnen van het EK Vrouwen, maar van een contractverlenging is nog geen sprake. Meerdere Engelse media pakten onlangs uit met het nieuws dat de Nederlandse trainer een verlenging tot 2027 had gekregen, maar dat weerlegt Wiegman zelf. 

Wiegman sprak maandag in een persconferentie over het gerucht van een verbeterd contract. "Ik ben erg blij met het contract dat ik heb, ik voel me erg gewaardeerd", stelde de bondscoach die al twee keer het EK Vrouwen binnensleepte. "Ik ben blij, het team is blij en de FA is blij. We hebben nog een paar toernooien te gaan. Ik kan hier comfortabel werken. Ik hoop dat we dat zo houden en goed blijven presteren."

Het huidige contract van Wiegman loopt door tot 2025. Van een nieuwe verbintenis is (nog) geen sprake, aldus de bondscoach. "We hebben gesprekken gevoerd. Het waren hele goede gesprekken. En we zijn allemaal blij. Maar er is geen nieuw contract."

De Engelse vrouwenploeg doet het uitstekend onder het bewind van Wiegman. Afgelopen vrijdag werd wereldkampioen de Verenigde Staten over de knie gelegd. Het vrouwenelftal van Tsjechië is dinsdagavond de tegenstander in het stadion van Brighton & Hove Albion.