Nieuws

FC Zürich presenteert nieuwe trainer vlak voor Europa League-duel met PSV

FC Zürich presenteert nieuwe trainer vlak voor Europa League-duel met PSV

10-10-2022 17:12

PSV staat donderdagavond tegenover FC Zürich in de Europa League en zal een andere hoofdtrainer bij de Zwitsers aantreffen. Bo Henriksen werd maandagmiddag officieel gepresenteerd door de club en volgt interim-trainer Genesio Colatrella op. 

FC Zürich maakt maandag via de officiële kanalen bekend dat de 47-jarige oud speler een contract tot 2024 heeft getekend. De Deen staat in zijn eerste wedstrijd van de Zwitsers direct voor een flinke uitdaging: PSV is in Eindhoven de tegenstander in de Europa League. 

Henriksen was tot juli van dit jaar trainer van het Deense FC Midtjylland, uitgerekend de tegenstander van Feyenoord op dezelfde dag. Als speler won Henriksen de Deense landstitel in 2000 met Herfølge. De oud-speler was ook in Engeland actief bij Kidderminster Harriers. 

PSV is al bekend met Henriksen en stond in 2021 tegenover Midtjylland in de derde kwalificatieronde van de Champions League. Destijds werd de Deense trainer met 0-1 en 3-0 verslagen door de Eindhovenaren. PSV en FC Zürich trappen donderdagavond om 21.00 uur af in het Philips Stadion. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!