Ibrahimovic hintte op terugkeer bij PSG: 'Al-Khelaïfi lachte, maar zei geen nee'

Ibrahimovic hintte op terugkeer bij PSG: 'Al-Khelaïfi lachte, maar zei geen nee'

02-12-2021 15:50
Ligue 1 0 Reacties

Zlatan Ibrahimovic heeft zichzelf aangeboden bij Paris Saint-Germain. De aanvaller van AC Milan zag een terugkeer naar de Franse hoofdstad onlangs wel zitten, maar niet als voetballer.

De veertigjarige spits zag zichzelf als technisch directeur bij PSG. Afgelopen zomer dook Ibra in zijn telefoon en belde hij Paris Saint-Germain-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi. "Het klopt dat ik mezelf heb aangeboden bij PSG: niet als voetballer, maar als technisch directeur", zegt hij in gesprek met L'Équipe. "Ik belde Nasser en ik zei: als ik niet bijteken bij AC Milan, kom ik naar PSG en breng ik de orde terug in jouw team. Hij moest lachen, maar hij zei geen nee."

Sinds 2019 gaat de Braziliaan Leonardo over het technisch beleid van de Parijzenaren. Hij haalde Ibrahimovic in 2012 naar Parijs en zag de spits vier jaar later vertrekken naar Manchester United. "Het is niets persoonlijks. Sterker nog: hij heeft mij naar Parijs gehaald en ik mag hem graag. Tegelijkertijd ken ik de verschillen tussen ons: hij vraagt, ik eis."

Ibrahimovic ziet zichzelf nog niet voetballer-af zijn. Komende zomer loopt hij bij AC Milan uit zijn contract, al is het de vraag of hij zijn schoenen daadwerkelijk aan de wilgen hangt. Als ik bij PSG zou zitten, zou ik waarschijnlijk naar de trainingen kijken en mezelf duizend keer afvragen: waarom ben ik eigenlijk gestopt? Ik zag het project wel zitten, maar dat woog niet op tegen de angst en de paniek die bij me opkwamen als ik dacht aan stoppen met voetballen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie