Nieuws

'Echt een laatbloeier, hij wist duidelijk welke kant hij op moest gaan'

'Echt een laatbloeier, hij wist duidelijk welke kant hij op moest gaan'

08-10-2022 09:25 Laatste update: 10:27

Ramiz Zerrouki is zondag 'gewoon' in het FC Twente-shirt te bewonderen, wanneer de Tukkers op bezoek gaan bij Feyenoord in De Kuip. De 24-jarige middenvelder stond in de afgelopen transferperiode in de nadrukkelijke belangstelling van de Rotterdammers, maar tot een transfer kwam het niet. Jeugdtrainer Peter van der Veen voorziet een grote carrière voor Zerrouki. 

Feyenoord wilde vijf miljoen euro neertellen voor Zerrouki, maar dat was niet genoeg voor Twente. Van der Veen kent Zerrouki als geen ander. "Echt een laatbloeier. Maar dat hij duidelijk weet welke kant hij op moet, zat er altijd al in. Kijk hoe volwassen hij reageerde op de interesse van Feyenoord en de houding van FC Twente," vertelt Van der Veen in het Algemeen Dagblad

"Ramiz kennende zit de vervolgstap binnen Nederland nog altijd in zijn hoofd. Als er in de winter of zomer geen club komt waar hij ongelooflijk veel kan verdienen, denk ik dat hij nog steeds de stap naar de top van de Eredivisie wil maken."

Van der Veen werkte in de jeugd van Ajax samen met Zerrouki. De jeugdtrainer was onder de indruk van zijn volwassenheid. "Hij zei: 'Trainer, ik vind gewoon dat ik op het middenveld moet spelen.' Hij kwam niet met zijn ouders om iets duidelijk te maken, zoals dat op die leeftijd zo vaak gebeurt. Hij was heel duidelijk. Hij wilde liever op het middenveld spelen dan centraal achterin. Ik vond het toen al best bijzonder dat zo’n jong ventje precies voor ogen had hoe hij het wilde.'"

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!