Nieuws

'Sevilla schakelt snel door na ontslag en komt uit bij oude Feyenoord-bekende'

'Sevilla schakelt snel door na ontslag en komt uit bij oude Feyenoord-bekende'

06-10-2022 09:12

Sevilla handelt snel na het ontslag van Julien Lopetegui als trainer. De Spanjaard werd na de 1-4 nederlaag tegen Borussia Dortmund direct uit zijn functie ontheven. Jorge Sampaoli is in beeld om hem op te volgen.

Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde Fabrizio Romano. Volgens de transfergoeroe is een akkoord tussen de Argentijnse oefenmeester en de Spaanse club dichtbij, daags na het ontslag van Lopetegui. De onderhandelingen bevinden zich in een vergevorderd stadium en slechts de laatste details scheidden club en trainer nog van een dienstverband.

Saillant detail: de besprekingen over een contract dateren van enkele dagen geleden, weet Romano te onthullen. Zoals eerder al doorsijpelde was het duidelijk dat Lopetegui onafhankelijk van het resultaat ontslagen zou worden na afloop van het duel met Die Borussen. De clubleiding overwoog de coach - die met Sevilla onder meer de Europa League won - nog vóór het duel met BVB te ontslaan, maar besloot daar om onbekende redenen van af te zien.

Sampaoli was voor het laatst werkzaam bij Olympique Marseille. Met de Fransen eindigde hij als tweede in de Ligue 1 en werd hij in de halve finale van de Conference League uitgeschakeld door het Feyenoord van Arne Slot.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!