Londen kleurt rood, Arsenal wint derby van Tottenham Hotspur

01-10-2022 15:33

Het Arsenal van Mikel Arteta heeft zaterdag aan het langste eind getrokken in de North London derby tegen Tottenham Hotspur. De thuisploeg wist met 3-1 te winnen door goals van Thomas Partey, Gabriel Jesus en Granit Xhaka. Harry Kane scoorde voor de tegenpartij.

In de 20e minuut in de wedstrijd schoot Partey raak om de score te openen. De Ghanees zag de ruimte om uit te halen en zag dat beloond worden met een treffer.

Tien minuten later was het Harry Kane die de score weer op gelijke hoogte bracht. Arsenal had de totale controle over de wedstrijd, maar Gabriel Magalhães veroorzaakte een penalty en Kane wist die te benutten. Hij pakte met de goal ook een record

Beide teams gingen rusten met een gelijke stand. Al vroeg in de tweede helft was het Jesus die de thuisploeg weer op voorsprong zette. Hij schoot binnen nadat Hugo Lloris een inzet van Bukayo Saka maar half kon keren. Later in de tweede helft kreeg Emerson Royal direct rood. Enkele minuten later profiteerde Xhaka daarvan. De Zwitser scoorde de 3-1, wat ook de uitslag is.

Met de overwinning verstevigt Arsenal de leiding in de Premier League. Zondag neemt nummer twee Manchester City het op tegen het Manchester United van Erik ten Hag.