Nieuws

Jesus: 'Als je het niet accepteert zeg je bedankt en zoek je een nieuwe club'

Jesus: 'Als je het niet accepteert zeg je bedankt en zoek je een nieuwe club'

01-10-2022 12:35

Gabriel Jesus trok afgelopen zomer de deur bij Manchester City achter zich dicht en vertrok naar Arsenal. Waar de Braziliaan bij City in een roulatiesysteem zat, is hij nu de absolute nummer negen bij de Londense club.

Jesus vertrok afgelopen zomer na zes seizoenen uit Manchester. Lang moest de Braziliaan het doen met invalbeurten aangezien Sergio Agüero in de spits stond. Echter groeide de Braziliaan na het vertrek van de Argentijn niet uit tot een vaste waarde, waardoor hij zijn geluk ergens anders besloot te beproeven. "Ik was erg gelukkig tijdens mijn tijd bij Manchester City. Maar natuurlijk moet je dingen begrijpen. Ik accepteerde de manier waarop Pep Guardiola dingen wilde doen en hij was duidelijk, hij had geen probleem met mij. Het was de manier waarop hij voetbal begrijpt en die hij wilde. Het is aan een ieder om dat te accepteren of niet. Als je niet accepteert, zeg je dankjewel en zoek je een andere uitdaging, een andere club. Dat is wat ik gedaan heb", vertelt Jesus in gesprek met ESPN Brazil.

Zijn keuze voor Arsenal was volgens hem snel gemaakt. Bij The Gunners kwam hij een oude bekende tegen als manager. "De beslissing om naar Arsenal te gaan? Hier is alles anders. Het is een ander spel, het zijn verschillende voetballers, het zijn verschillende manieren. Ik sprak met Arteta over het spel, over mijn flexibiliteit op het veld, wat hij leuk vindt. Hij kende mij, ik kende hem. Ik begreep wat hij van me wilde. Ik kwam voetballen met een glimlach op mijn gezicht en probeer die te behouden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!