Slot en Til bevestigen Feyenoord-aanname: 'We waren virtueel koploper'

Slot en Til bevestigen Feyenoord-aanname: 'We waren virtueel koploper'

Bij de selectie en staf van Feyenoord heerst het gevoel dat de club dit seizoen meedoet voor de landstitel, bevestigen Guus Til en Arne Slot. De middenvelder erkent dat Ajax met argusogen in de gaten gehouden wordt.

Feyenoord had bij een overwinning op FC Twente (0-0) woensdag de koppositie in de Eredivisie kunnen grijpen. De Stadionclub speelt midweeks een inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo in De Kuip, maar het gat met Ajax bedraagt door de remise in Enschede vier punten. "Wat heeft Ajax gedaan?", was volgens het Algemeen Dagblad de eerste reactie van Til na afloop van zijn eigen wedstrijd. 

Het laat zien dat er titelaspiraties spelen in Rotterdam-Zuid. "Of die koppositie een thema was in de groep? Nou, een thema, het was toch gewoon een feit? We waren virtueel koploper in de Eredivisie", vervolgt de 23-jarige middenvelder.

Slot onderschrijft de woorden van zijn nummer tien.  "Het zou heel gek zijn als dat niet zou spelen", stelt de oefenmeester. "Als je er zo goed voor staat en je concurreert met Ajax en PSV die bijna al hun wedstrijden winnen, dan moet je zelf ook winnen. En dan is 0-0 teleurstellend, zeker als je naar het verloop van deze wedstrijd kijkt." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie