Van Hanegem kritisch: 'Ajax straalt uit van: wat is die Eredivisie toch saai'

Van Hanegem kritisch: 'Ajax straalt uit van: wat is die Eredivisie toch saai'

Willem van Hanegem baalt dat Ajax weer los aan kop gaat in de Eredivisie. PSV en Feyenoord lieten respectievelijk punten liggen tegen sc Heerenveen (1-1) en FC Twente (0-0), terwijl de Amsterdammers bij Sparta Rotterdam weggingen met een driepunter op zak (0-1).

'Het was ontzettend jammer dat die 0-1 er tegen FC Twente niet kwam, want Ajax straalt mij iets teveel de houding uit van 'wanneer mogen we eindelijk weer in de Champions League spelen en wat is die Eredivisie toch saai'', stelt De Kromme in zijn column voor het Algemeen Dagblad. 'Feyenoord en PSV moeten profiteren als die houding een keer puntenverlies oplevert, maar nu leverden ze zelf punten in terwijl ze heer en meester waren geweest.'

Ondanks het puntenverlies, vond Van Hanegem PSV 'heel aardig' spelen. 'Dat vind ik echt opvallend, want eerder vonden ze zelf dat het goed ging, maar toen was dat zwaar overdreven', erkent de ras-Feyenoorder, die de remise mogelijk wijt aan het ontbreken van supporters. 'Alleen heb je om Ajax te kloppen veel punten nodig en dan is het echt heel duur om er twee te laten liggen in Friesland. Misschien heeft het met die lege stadions te maken. Ik kijk veel wedstrijden en overal zitten de mensen, behalve bij ons in Nederland. Dat is echt erg jammer', sluit Van Hanegem af. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie