Transfernieuws

Sparta contracteert nieuwe keeper: Delano van Crooij herenigt met broertje

Sparta contracteert nieuwe keeper: Delano van Crooij herenigt met broertje

22-09-2022 12:58 Laatste update: 13:00

Sparta Rotterdam heeft zich versterkt met de transfervrije Delano van Crooij. De 31-jarige sluitpost heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend op Het Kasteel.

"Met de blessures van Nick Olij en Tim Coremans, zaten we krap in de keuzes onder de lat", verklaart technisch directeur Gerard Nijkamp de keuze om Van Crooij aan te trekken. "In Delano viel ons oog op een transfervrije keeper die ik nog ken van m’n tijd bij PEC Zwolle en waar Maurice Steijn en Hans de Koning fijn mee gewerkt hebben bij VVV-Venlo. Hij maakte een goede indruk op zijn eerste dagen hier en we zijn blij hem aan de selectie toe te kunnen voegen."

Van Crooij doorliep de jeugdopleiding van VVV-Venlo, waarna hij overgeheveld werd naar het eerste elftal. Hij vertrok in 2011 naar PEC Zwolle, maar keerde vier jaar later terug bij VVV. In totaal speelde hij 69 officiële wedstrijden voor de Limburgers, op zowel Eredivisie- als Eerste Divisie-niveau. In Spangen gaat hij samenspelen met broertje Vito van Crooij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!