Nieuws

Zuid-Afrikaans talent (15) tekent eerste profcontract bij Feyenoord

Zuid-Afrikaans talent (15) tekent eerste profcontract bij Feyenoord

20-09-2022 18:12

Thuto Mojanaga heeft zijn eerste profcontract getekend bij Feyenoord. De vijftienjarige middenvelder zette zijn handtekening onder een overeenkomst tot medio 2025 in Rotterdam-Zuid.

Mojanaga bezit zowel de Nederlandse als de Zuid-Afrikaanse nationaliteit. Het vijftienjarige talent speelde in zijn geboorteland in de jeugdopleiding van Supersport United FC, alvorens hij de overstap naar Nederland maakte en jeugdspeler bij PEC Zwolle werd. Afgelopen zomer vertrok Mojanaga naar Feyenoord.

De vijftienjarige middenvelder is enorm trots dat hij zijn eerste contract heeft mogen tekenen bij Feyenoord. "Het is heel fijn dat mijn familie bij deze ondertekening aanwezig kon zijn. Mijn broertje is een groot fan van de club en loopt de hele dag in zijn Feyenoord-shirt rond", zegt hij op de clubsite. "Ik denk dat ik dit seizoen veel kan leren van mijn trainers Brian Pinas en Robin van Persie. Het is geweldig dat zij, met al hun ervaring in het profvoetbal, mijn trainers zijn."

Bij Feyenoord zijn ze erg gecharmeerd van de kwaliteiten van de jeugdinternational. "Thuto is een controlerende middenvelder met spelbepalende eigenschappen", aldus Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord. "Daarnaast beschikt hij over een groot loopvermogen en veel duelkracht. Ondanks dat hij pas enkele maanden speler bij Feyenoord is heeft hij zich al razendsnel aangepast bij de club. Hij is heel de dag bezig om het maximale uit zichzelf te halen, iets wat we natuurlijk graag bij Feyenoord zien."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!