Nieuws

Trauner ontvangt lof van Oostenrijkse teamgenoten: 'Sterker geworden in balbezit'

Trauner ontvangt lof van Oostenrijkse teamgenoten: 'Sterker geworden in balbezit'

14-09-2022 23:53

Gernot Trauner ontvangt veel lof van zijn teamgenoten bij de nationale ploeg van Oostenrijk. De internationals zijn erg te spreken over de ontwikkeling van de centrumverdediger.

"Een aantal spelers in de Oostenrijkse ploeg zei bij de laatste interland tegen mij: Je hebt echt een grote stap in je ontwikkeling gemaakt. Daarbij doelden ze vooral op het mooie seizoen dat ik met Feyenoord achter de rug had", vertelt Trauner in gesprek met De Telegraaf. "Wat is opgevallen, is dat ik in balbezit sterker ben geworden. Ik voel me ook comfortabeler aan de bal, maar dat is vooral omdat wij als ploeg veel in balbezit willen zijn en aanvallend spelen. Ik vond het echt leuk om te horen van die jongens."

Trauner speelt donderdag met Feyenoord een bijzonder duel tegen het Oostenrijkse Strum Graz. "De wedstrijd tegen Sturm Graz wordt voor mij heel speciaal. Ik wil de stijl van Feyenoord laten zien", aldus de Oostenrijker, die baalt dat het stadion voor het Europese treffen niet helemaal vol zal zitten. "Ik speel het liefst in een volle Kuip. Dat wil iedereen bij ons. Maar goed, er zijn regels opgelegd in een stadion en die moeten we accepteren", zegt de verdediger. "Het is niet helemaal perfect nu voor ons team, maar er komen nog steeds meer dan 30.000 man en op Europese avonden heerst hier altijd een heerlijke atmosfeer."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!