Nieuws

'Wat Messi en Ronaldo gepresteerd hebben, gaat Mbappé en Haaland niet lukken'

'Wat Messi en Ronaldo gepresteerd hebben, gaat Mbappé en Haaland niet lukken'

14-09-2022 21:08
1

Rafael van der Vaart vindt dat Erling Haaland en Kylian Mbappé niet te vergelijken zijn met Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Volgens de voormalig Oranje-international gaan de twee talentvolle spitsen nooit de ongekende cijfers van de twee vedettes evenaren.

Ziggo Sport-presentator Bas van Veenendaal noemt Haaland en Mbappé in één adem met Ronaldo en Messi, maar Van der Vaart grijpt in. "Niet doen, niet doen! Wil je me alsjeblieft één plezier doen?", aldus de analist. "Ik heb het al een paar keer gezegd. Wat Messi en Ronaldo gepresteerd hebben... Dat gaat Mbappé niet redden, dat gaat Haaland niet redden, dat redt niemand. Dat gaat niemand redden."

Je mag mij afrekenen als ze het wel redden", vervolgt Van der Vaart. "Het gaat over tien seizoenen hè, niet over één seizoen. We hebben het hier over een langere periode. Die cijfers gaat niemand halen." De voormalig Oranje-international is gecharmeerd van Haaland, maar heeft zijn twijfels of de Noorse spits dit niveau kan blijven aantikken. "Omdat hij zo groot en sterk is zal hij altijd zijn doelpunten maken, maar ik ben ervan overtuigd dat als zijn snelheid afneemt, hij vijftig procent minder doelpunten maakt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!