Nieuws

'Nee, ik heb geen invloed gehad op de terugkeer van Ziyech, maar ik ben superblij'

'Nee, ik heb geen invloed gehad op de terugkeer van Ziyech, maar ik ben superblij'

13-09-2022 08:17

Een tijdje leek het erop dat Jong PSV-trainer Adil Ramzi met Marokko mee naar het WK zou gaan als assistent. De coach moest de relatie tussen Hakim Ziyech en de Marokkaanse bond herstellen. Uiteindelijk viel de keuze op iemand anders.

Ziyech keerde maandag terug in de selectie van het Marokkaanse elftal, maar Ramzi had geen vinger in de pap. "Nee, ik heb daar geen invloed op gehad. De keuze is gemaakt vanuit de bond. Dat respecteer ik. Het blijft mijn land vanuit mijn hart. Ziyech is terug, daar ben ik superblij mee. Ook als ik niet bij de staf hoor, ben ik bereid te helpen wanneer het nodig is. Ik wens ze alle succes in de toekomst."

Ramzi werd uiteindelijk niet aangesteld als assistent van Vahid Halilhodzic-opvolger Walid Regragui. "Ik zit niet bij de staf. Het verhaal is bekend. De keuze is gemaakt vanuit de bond. De staf is rond. Ik respecteer die keuze en die is ook terecht. Ik vind het heel jammer, maar ik steun mijn land en mijn nationaliteit. Ik help wanneer het nodig is. Wie weet kan ik daar in de toekomst nog wat betekenen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!