Nieuws

Nagelsmann twijfelt over basisplek van Nederlander: 'Dat moet ik nog beslissen'

Nagelsmann twijfelt over basisplek van Nederlander: 'Dat moet ik nog beslissen'

12-09-2022 15:30

Bayern München-trainer Julian Nagelsmann weet nog niet of hij Matthijs de Ligt in de basis zet voor het Champions League-duel met FC Barcelona op dinsdag. De Nederlander maakte een onhandige overtreding in de afgelopen Bundesliga-wedstrijd en daardoor verspeelde Der Rekordmeister twee dure punten. 

Nagelsmann sprak kort over de verdedigers van zijn ploeg daags voor het treffen met Barcelona. De trainer kan zowel De Ligt als Dayot Upamecano naast Lucas Hernández neerzetten. "Ik moet nog beslissen wie ik daar neerzet", stelt Nagelsmann. De Nederlandse verdediger maakte deze zomer de overstap van Juventus naar Bayern voor ongeveer 67 miljoen euro en beleeft tot nu toe een wisselvallige periode in Beieren.

Voor Nagelsmann betekent het duel met Barça ook een weerzien met voormalig Bayern-spits Robert Lewandowski, die deze zomer naar Catalonië vertrok. De Pool is uitstekend aan zijn seizoen in de Primera División begonnen en Nagelsmann is blij dat Lewandowski goed wordt ontvangen. "Ik ben blij als onze fans hem op een mooie manier ontvangen. Dat is ook normaal als iemand zoveel voor onze club heeft gedaan. Hij was een belangrijk onderdeel van de Bayern-familie. Ik kijk ernaar uit om hem weer te zien."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!