Nieuws

Tuchel laat van zich horen na pijnlijk ontslag: 'Ik ben er volledig kapot van'

Tuchel laat van zich horen na pijnlijk ontslag: 'Ik ben er volledig kapot van'

12-09-2022 07:23 Laatste update: 09:31

Thomas Tuchel werd na zijn honderdste wedstrijd als manager van Chelsea FC ontslagen en opgevolgd door Graham Potter. De Duitse manager heeft vijf dagen na zijn ontslag van zich laten horen en spreekt van een 'hartverscheurend moment'. 

Tuchel schrijft zondagochtend op Twitter over zijn ontslag na ruim anderhalf jaar aan het roer te hebben gestaan bij The Blues. 'Dit is één van de moeilijkste statements die ik ooit heb moeten schrijven', begint de Duitser. 'En het is er één waarvan ik hoopte dat hij nooit zou komen. Ik ben er kapot van dat mijn tijd bij Chelsea FC erop zit.'

'Ik voelde me thuis bij deze club, zowel professioneel als persoonlijk', vervolgt de Duitser. 'Ik wil de fans, het personeel en de spelers bedanken me zo warm te ontvangen vanaf het begin. De trots en het plezier dat ik heb gehad in het binnenslepen van de Champions League en de Wereldbeker voor teams zal voor altijd bij me blijven. Ik ben vereerd bij deze club mee te mogen draaien en zal de afgelopen negentien maanden voor altijd in mijn hart meedragen', besluit Tuchel. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!