Nieuws

'Als je ziet hoe Ajax speelt en hoe ze bewegen; dat is niet te geloven'

'Als je ziet hoe Ajax speelt en hoe ze bewegen; dat is niet te geloven'

11 september - 10:12
0

Sc Heerenveen verloor zaterdagavond met flinke cijfers van Ajax. Simon Olssen maakte zijn debuut aan Friese zijde. De middenvelder is onder de indruk van de Amsterdammers.

Tibor Halilovic liep vorig weekend door een rode kaart tegen een schorsing aan. Olssen mocht het daardoor laten zien bij Heerenveen. "Het is mooi om te spelen, maar dit was een lastige wedstrijd. Het is een ander niveau natuurlijk. Dit is Ajax, zij spelen ieder jaar goed in de Champions League", aldus de Zweed tegen Omrop Fryslân. "We dachten: misschien kunnen we een punt pakken. Maar dan zie je hoe ze spelen, hoe ze bewegen, hoe ze de bal bij zich houden; dat is niet te geloven."

Heerenveen-coach Kees van Wonderen legt de vinger op de zere plek. "Ik denk dat we wel iets te veel ontzag hadden, we waren iets te vriendelijk, maar heel veel kan ik ze niet verwijten. Iedereen heeft zijn best gedaan", aldus de trainer. "Ik had gehoopt dat we na de 2-0 de 2-1 konden maken. Daar hebben we echt wel kansen voor gehad."

"Je wilt langer in de wedstrijd blijven, je wilt competitiever zijn. Maar wij hebben vandaag (zaterdag, red.) ervaren wat topniveau in Nederland is en die les moeten we gebruiken om er zelf ons voordeel mee te doen", concludeert Van Wonderen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie