Kassa van Ajax rinkelt: Champions League-inkomsten inmiddels boven de 70 miljoen

Kassa van Ajax rinkelt: Champions League-inkomsten inmiddels boven de 70 miljoen

25 november - 09:55 Laatste update: 10:50
Eredivisie 0 Reacties

Na de vijfde zege op rij in de Champions League kan Ajax opnieuw een winstpremie van 2,8 miljoen euro bijschrijven. Hiermee komt het totaal aan inkomsten uit het miljoenenbal dit jaar op ruim zeventig miljoen euro.

Elke deelnemer aan de Champions League ontvangt een startpremie van 15,64 miljoen euro. Daarnaast hebben de Amsterdammers nog eens recht op ruim twintig miljoen extra, op basis van de coëfficiëntenranglijst waar oude en recente prestaties in Europa meetellen. Met de vijf behaalde overwinningen voegden de Amsterdammers daar nog eens veertien miljoen euro aan toe.

Dan zijn we er nog niet, want ook kaartverkoop en televisierechten leveren flink wat geld op. Uit de kaartverkoop van de drie thuiswedstrijden kan Overmars naar verwachting zo'n zes miljoen euro bijschrijven en aan tv-rechten krijgt Ajax naar schatting ook nog zo'n drie miljoen euro. Ten slotte levert de kwalificatie voor de volgende ronde ook nog eens 9,6 miljoen euro op.

De financiële injectie komt de Amsterdammers niet verkeerd uit, de club leed vorig jaar een verlies van ruim acht miljoen euro. Verder bleven grote transfers ook uit. Als Ajax de laatste groepswedstrijd tegen Sporting Lissabon winnend weet af te sluiten, is het de eerste Nederlandse club ooit die alle groepswedstrijden in de Champions League weet te winnen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie