Nieuws

Nijland blikt terug op Suárez: 'Als je kampioen wil worden, moet je mij halen'

Nijland blikt terug op Suárez: 'Als je kampioen wil worden, moet je mij halen'

08-09-2022 11:57 Laatste update: 12:41

Het is alweer een lange tijd geleden, maar Luis Suárez droeg toch ooit toch echt het shirt van FC Groningen. Hans Nijland, bestuurder bij de Trots van het Noorden in die tijd, heeft mooie herinneringen aan die periode. In #DoneDeal de podcast beschrijft hij hoe hij de Uruguayaan ziet.

Nijland was destijds naar Uruguay gevolgen om een speler te scouten, en dat was niet Luis Suarez. De ex Groningen-bestuurder was daar om Elías Figueroa aan het werk te zien, maar besloot toch om een wedstrijd van Monteviedo mee te pakken. Daar blonk Suárez toen uit in de kampioenswedstrijd.

Dat gaf Nijland de aanzet om met de jongeling om de tafel te gaan, die toen al goed gebekt was. “Ik heb nog nooit van Groningen gehoord en ook niet van Nederland. Dat interesseert me ook helemaal niks, maar als je kampioen wil worden dan moet je mij nemen”, klonken de stevige teksten van de toen pas achttienjarige Suarez. “Dat is nou de ‘P’ van persoonlijkheid”, concludeerde Nijland toen al.

Dat de Uruguayaan voor de sport leeft is duidelijk, maar dat was niet altijd terug te zien in zijn eetgedrag. “Hij ging regelmatig naar de McDonalds en at daar een hamburger en een volle cola”, aldus de ex-bestuurder, die daar geen problemen mee had. “Maar die stond er toch zondags? Die won de oorlog voor je.”

Suárez is deze zomer teruggekeerd bij Nacional, na vijf wedstrijden maakte hij al drie treffers.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!