Basisklant De Jong ziet Lewandowski hattrick maken, De Ligt wint van Dumfries

07-09-2022 22:57 Laatste update: 23:02

Naast Ajax – Rangers FC en Napoli – Liverpool werden er nog meer Champions League-wedstrijden gespeeld. FC Barcelona wist met Frenkie de Jong in de basis te winnen van Viktoria Plzen, terwijl het Bayern München van Matthijs de Ligt het opnam tegen het Internazionale van Denzel Dumfries.

FC Barcelona – FC Viktoria Plzen: 5-1

Barça begon met De Jong in de basis en Memphis Depay op de bank, die nog wel een kwartier voor tijd in het veld kwam. De Catalanen hadden geen kind aan de Tsjechen en wonnen met een afgetekende 5-1. De grote man aan de kant van Barça was wederom Robert Lewandowski. De Pool maakte twee doelpunten voor rust en complementeerde zijn hattrick in de tweede helft. De overige doelpunten kwamen van het hoofd van Franck Kessie en de voet van Ferran Torres.

Internazionale – Bayern München: 0-2

Bij Inter stond Denzel Dumfries in de basis en zat Stefan de Vrij op de bank. Bayern trad wederom aan met De Ligt, terwijl Ryan Gravenberch de hele wedstrijd vanaf de bank toe moest kijken. Der Rekordmeister was heer en meester in het Giuseppe Meazza. Leroy Sané was de gevierde man. De snelle Duitser maakte in de eerste helft na een schitterende pass van Johsua Kimmich de 1-0 en in het tweede bedrijf verdubbelde hij de voorsprong na een dubbelen één-twee met Kingsley Coman.