Nieuws

'Tuchel krijgt gigantische zak geld mee: Chelsea onderhandelt al met opvolger'

'Tuchel krijgt gigantische zak geld mee: Chelsea onderhandelt al met opvolger'

07-09-2022 13:54
1

Chelsea schakelt snel door na het ontslag van Thomas Tuchel bij de Londense ploeg. Sky Sports meldt dat The Blues Graham Potter als de ideale opvolger zien van de Duitser.

Tuchel werd eerder op de woensdag op straat gezet door Chelsea. De clubleiding onder aanvoering van de nieuwe eigenaar Todd Boehly voelde zich genoodzaakt in te grijpen nadat er dinsdag met 1-0 verloren werd tegen Dinamo Zagreb in de Champions League. Bij de bookmakers was Graham Potter al de favoriet om de ontslagen Tuchel op te volgen en nu blijkt dat het eerste onderhoud woensdag tussen de Londenaren en de manager woensdag al plaatsvindt.

Volgens informatie van Sky Sports heeft de huidige Brighton & Hove Albion-manager toestemming gekregen van zijn werkgever om te onderhandelen met Chelsea. Het contract van de Engelsman bij The Seagulls loopt tot medio 2025.

Forse afkoopsom voor Tuchel

Van Tuchel wordt met een flinke zak geld afscheid genomen door Chelsea. The Daily Mail meldt dat de ontslagen manager een ontslagvergoeding van vijftien miljoen euro uitbetaald krijgt. Daarnaast zou er nog eens 2,5 miljoen euro gereserveerd zijn om de overige leden van zijn technische staf uit te kopen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!