Nieuws

Brobbey: 'Als ik een kans mis en thuis aan die wedstrijd denk, kan ik niet slapen'

Brobbey: 'Als ik een kans mis en thuis aan die wedstrijd denk, kan ik niet slapen'

07-09-2022 08:58

Voor Brian Brobbey is scoren een 'must'. De spits van Ajax is kritisch op zichzelf en weet dat er nog genoeg werk aan de winkel is. De aanvaller heeft het in ieder geval wel naar zijn zin bij de Amsterdammers.

Brobbey scoorde dit seizoen pas twee keer voor Ajax in zes duels. Tegen Rangers FC in de Champions League hoopt de spits daar verandering in te brengen. "Als je niet scoort, ben je niet blij. Als ik een kans mis en thuis aan die wedstrijd denk, kan ik niet slapen", aldus de jeugdexponent van Ajax tegenover De Volkskrant. "Ik ben spits, een nummer negen. Ik wil scoren, anders word ik chagrijnig."

Naast zijn twee goals, gaf Brobbey al wel twee assists. De aanvaller is dus in zes duels al betrokken bij vier goals. Toch is de spits niet tevreden. "Er zijn altijd verbeterpuntjes. Koppen, mijn linkerbeen, rustiger zijn voor de goal..."

Brobbey benadrukt dat de sfeer bij Ajax perfect is. De aanvaller doet vaak leuke dingen met zijn teamgenoten. "Na de training even lekker de stad in. Naar de Bijenkorf. Even naar binnen. Kijken, niet altijd kopen. Of naar de Cornelis Schuytstraat, om fruit te halen. Gewoon, met vrienden. Iets eten. Gezellig met de familie."

Oerwoudgeluiden
Uit bij FC Utrecht werd Brobbey racistisch bejegend door een deel van het publiek van de Domstedelingen. De aanvaller kreeg een dag later een boeket overhandigd op De Toekomst als excuus. "Heel lief van ze. Een mevrouw kwam ze speciaal brengen. Een mooi gebaar." De mening en het gevoel van Brobbey over het incident blijft onveranderd. "Het boeit me nog steeds niet. Ik laat me niet gek maken. Het zijn aparte mensen die zoiets roepen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!