Nieuws

Doekhi geniet bij Union: 'Müller, Neuer en Nagelsmann waren lovend, dat is mooi'

Doekhi geniet bij Union: 'Müller, Neuer en Nagelsmann waren lovend, dat is mooi'

07-09-2022 08:35

Danilho Doekhi heeft zijn draai gevonden bij FC Union Berlin. De verdediger maakte deze zomer transfervrij de overstap van Vitesse naar de Bundesliga, waar hij inmiddels twee weken op rij in het elftal van de week is terug te vinden.

Doeki staat na vijf duels in de Bundesliga met Union op de vierde plaats. De Berlijnse ploeg heeft evenveel punten als Bayern München, terwijl koploper SC Freiburg één punt meer heeft. "Veel beter dan dit kan ik nu niet wensen", aldus de verdediger tegenover De Gelderlander. "Ik moest even aan alles wennen en de concurrentie is hier moordend. Ik heb mijn kans gekregen en wil nu niet meer uit het elftal. Het is hier echt geweldig."

De boomlange centrale verdediger geniet van de sfeer in de Bundesliga. "De stadions zitten vol. Er gaan duizenden fans mee naar de uitwedstrijden. De competitie is verschrikkelijk intens. Er wacht elke week een gevecht. Dat is machtig", vertelt de voormalig jeugdinternational van Oranje.

Afgelopen weekend speelde Union met 1-1- gelijk tegen het grote Bayern München. "Als een eenheid. Vaak zijn ze dan zuur bij topclubs. Maar bij Bayern was er volop lof voor ons. Van Thomas Müller, Manuel Neuer, Julian Nagelsmann. Noem maar op. Dat respect is mooi. Ik heb met Union Berlin in de zomer een goede keuze gemaakt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!