Nieuws

Vragen rondom transfersoap Gakpo: 'PSV leek even de regie kwijt'

Vragen rondom transfersoap Gakpo: 'PSV leek even de regie kwijt'

03-09-2022 08:31

PSV beleefde een roerige transferzomer waarin meerdere topaanwinsten werden gepresenteerd, maar misschien wel de belangrijkste wapenfeiten waren het behouden van sterspelers Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo. Over de laatstgenoemde zal nog lang worden nagepraat in Eindhoven.

PSV trok met Luuk de Jong en Walter Benítez grof geschut aan om de aanval op Ajax te openen. Ook het aantrekken van Xavi Simons mag een gouden greep genoemd worden. Lang leek het er op dat Gakpo een transfer zou maken, maar de aanvaller bleef wonder boven wonder behouden voor de Eindhovenaren. De gang van zaken rondom de aanvaller roept wel vragen op. 'PSV leek even de regie kwijt, waarbij de uitkomst uiteindelijk werd bepaald door de Oranje-international zelf', schrijft het Algemeen Dagblad.

De krant vraagt zich af of PSV niet eerder het heft in eigen hand had moeten nemen. 'Interessant is vooral de vraag waarom PSV niet eerder het heft in eigen handen nam en op een gegeven moment aangaf dat Gakpo niet meer te koop was. De club had deze week aanvallend danig verzwakt kunnen zijn, terwijl technisch directeur John de Jong in juli nog zei dat PSV de ambitie heeft om over Ajax heen te gaan. Die laatste uitspraak lijkt achteraf bezien niet de meest verstandige van De Jong geweest, zeker niet als de financiële situatie van PSV iets nader wordt bekeken.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!