Nieuws

Dost speelde een grote rol in de komst van Younes: 'Vertelde me veel over Utrecht'

Dost speelde een grote rol in de komst van Younes: 'Vertelde me veel over Utrecht'

01-09-2022 16:21 Laatste update: 16:25

Amin Younes is blij dat hij terug in Nederland is. De Duitse buitenspeler wordt door het Saoedische Ettifaq FC voor één seizoen verhuurd aan FC Utrecht, waarmee hij mede dankzij Bas Dost in contact kwam.

FC Utrecht was de afgelopen transferperiode erg bedrijvig op de transfermarkt en wist met de komst van Younes aardig te verrassen. "FC Utrecht was een goede optie. Ik wilde alleen terug naar Europa voor iets waar ik echt zin in had", vertelt de Duits international voor de camera van ESPN. De Domstedelingen haalden eerder al Bas Dost naar de Galgenwaard. De spits speelde ook een rol in de komst van Younes. "Bas belde mij op en vertelde me veel over Utrecht. We kennen elkaar al goed vanuit onze tijd bij Eintracht Frankfurt. We hadden een heel goed gesprek."

Younes vertrok in 2018 van Ajax naar Napoli, maar spreekt nog altijd een aardig woordje Nederlands. "Ik heb veel geoefend met teamgenoten zoals Dries Mertens. Ik heb met hem vaak Nederlands gesproken en ik heb ook nog steeds vrienden hier in Nederland."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!