Transfernieuws

Stunt van jewelste in Volendam: 'de nieuwe Van Dijk' is opgepikt bij Chelsea

Stunt van jewelste in Volendam: 'de nieuwe Van Dijk' is opgepikt bij Chelsea

01-09-2022 15:58 Laatste update: 16:02
3

FC Volendam heeft zich op de laatste dag van de transferwindow nog versterkt met Xavier Mbuyamba. De verdediger komt voor drie seizoenen over van Chelsea, meldt De Telegraaf.

Mbuyamba stond te boek als een groot talent op Stamford Bridge. The Blues stonden in eerste instantie niet welwillend tegenover een vertrek van de twintigjarige, maar wil hem met het oog op zijn speeltijd toch laten gaan. Volendam heeft hem een uitweg geboden en hoopt al over hem te kunnen beschikken tegen Sparta Rotterdam.

Mbuyamba trok in 2019 vanuit MVV Maastricht naar de jeugdopleiding van FC Barcelona. De verdediger – die de nieuwe Virgil van Dijk wordt genoemd – kon een jaar later naar Ajax en AZ, maar koos uiteindelijk voor een avontuur in Londen. Daar had hij nu nog een contract tot de zomer van 2023.

Update: Volendam heeft de transfer van Mbuyamba wereldkundig gemaakt. De verdediger heeft een contract getekend voor drie jaar in het vissersdorp. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!