Breaking news

Update: 'Ajax en Sevilla akkoord: transfer wordt race tegen de klok voor Ocampos'

Update: 'Ajax en Sevilla akkoord: transfer wordt race tegen de klok voor Ocampos'

31-08-2022 16:56 Laatste update: 16:56
1

Een definitieve transfer van Lucas Ocampos van Sevilla naar Ajax lijkt deze transferperiode van de baan. De Amsterdammers zouden volgens diverse Argentijnse media nu inzetten om de linksbuiten op huurbasis naar Nederland te halen.

De Raad van Commissarissen van Ajax gaf geen groen licht voor een definitieve overgang van Ocampos naar Ajax. Edwin van de Sar, Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra waren bereid een bedrag van twintig miljoen euro te betalen voor de tweebenige aanvaller. Toen duidelijk werd dat de RvC niet akkoord ging met dit bod, liet Sevilla de vraagprijs zakken naar vijftien miljoen euro. Het technisch kader van Ajax kreeg opnieuw te horen dat een transfer op basis van deze voorwaarden onbespreekbaar was.

Volgens onder meer VarskySports ligt er nu een andere constructie op tafel om de transfer mogelijk te maken. Ajax zou Ocampos een seizoen kunnen huren voor een bedrag van vier miljoen euro, waarna de aanvaller in 2023 voor een bedrag van zestien miljoen euro definitief kan worden ingelijfd. Sevilla staat open voor een vertrek van Ocampos. De Spaanse subtopper wil graag Adnan Januzaj toevoegen aan de selectie, maar heeft daarvoor ruimte nodig in de salarishuishouding.

UPDATEDe Telegraaf stelt over informatie te beschikken dat beide clubs akkoord zijn over een verhuur. De ochtendkrant verwacht net als Argentijnse media dat Ocampos voor vier miljoen euro gehuurd zal worden, met een optie tot koop van zestien miljoen euro. 'Bronnen bij Ajax melden dat de clubs het eens zijn over de (ver)huur, maar dat de afspraken nog wel op papier moeten worden gezet. Dat is een race tegen de klok, omdat vanavond (woensdag, red.) om twaalf uur de Nederlandse transfermarkt sluit', aldus de ochtendkrant.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!