Nieuws

Van Nistelrooij sluit vertrek van Vinícius niet uit en bespreekt komst El Ghazi

Van Nistelrooij sluit vertrek van Vinícius niet uit en bespreekt komst El Ghazi

30-08-2022 12:42

Ruud van Nistelrooij heeft in op de persconferentie in aanloop naar het inhaalduel met FC Volendam aangegeven rekening te houden met een vertrek van Carlos Vinícius. Buitenlandse clubs volgen de aanvaller op de voet.

De Braziliaan is bezig aan zijn tweede jaargang bij PSV. In 2021 kwamen de Eindhovenaren een huurovereenkomst van twee jaar overheen met Benfica. Een eventuele transfer naar een andere club is niet zo makkelijk. Uit het jaarverslag van De Adelaars blijkt dat PSV verplicht is de spits in 2023 te kopen, alhoewel de Brabanders dit altijd stellig ontkenden.

De enige manier om een transfer mogelijk te maken is door het huurcontract te verscheuren, schrijft het Eindhovens Dagblad. Op die manier kan Vinícius de overstap maken naar een andere club. Het Turkse Fenerbahçe zou volgens informatie van

Nieuws nog wel. Voor Carlos Vinícius is op dit moment ook belangstelling, zegt PSV-trainer Ruud van Nistelrooij. ,,Er spelen dingen rondom hem."

— Rik Elfrink (@RikElfrink) August 30, 2022 utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web" target="_blank" rel="noopener">de regionale krant tot één van de geïnteresseerde partijen behoren. "Er spelen dingen rondom hem", zei Van Nistelrooij.

El Ghazi
Op het persmoment stond de PSV-trainer daarnaast stil bij de aanstaande komst van Anwar El Ghazi naar Eindhoven. "'Het ziet er heel goed uit", vervolgde Van Nistelrooij. "We hebben nu de blessures van Luuk en Madueke. Vertessen komt er wel weer aan en we weten en wisten dat we goede jonkies hebben, die het ook goed doen."

Van Nistelrooij denkt El Ghazi op drie posities in te kunnen zetten. "Hij kan goed op links spelen, als spits en vanaf rechts. Hij is een fantastische toevoeging met zijn kwaliteiten, die we hoog inschatten. Zijn flexibiliteit is ook uiterst positief." De verwachting is dat de Oranje-international een contract voor drie jaar ondertekend. PSV gaat 2,5 miljoen euro voor El Ghazi betalen aan Aston Villa.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!