Luuk de Jong genoemd als pinchhitter bij Ajax: 'Een ander type is juist goed'

Luuk de Jong genoemd als pinchhitter bij Ajax: 'Een ander type is juist goed'

21 november - 11:23
Eredivisie 0 Reacties

Pierre van Hooijdonk is van mening dat Ajax een breekijzer voorin mist. De analist ziet bij de Amsterdammers dezelfde type spitsen, wat volgens hem het resultaat niet altijd ten goede komt.

"Ieder team moet een goede pinchhitter hebben", opent Van Hooijdonk bij de NOS. De voorbije weken kwam Danilo in het veld als er iets geforceerd moest worden, maar daar ziet Van Hooijdonk geen heil in. "Ik vind dat je als elftal voor elk scenario een plan moet hebben. Dus als het even niet loopt of je komt achter te staan, moet je iemand op de bank hebben zitten die iets anders brengt. Met Danilo is het poppetje voor poppetje wisselen."

Voorgaande jaren had Ajax Klaas-Jan Huntelaar en Brian Brobbey achter de hand als er iets moest gebeuren, maar dit ontbreekt volgens de oud-international in de huidige Ajax-selectie. "Je zou ook het spel mét Sébastien Haller kunnen veranderen als de wedstrijd daarom vraagt", stelt Van Hooijdonk. "Maar dat is dan niet meer de Haller van de eerste 75 minuten. Die moet dan een Haller 1.5 tevoorschijn toveren, zodat ze van tactiek kunnen veranderen tijdens de wedstrijd."

Van Hooijdonk denkt dat Ajax er verstandig aan doet om deze winter op de transfermarkt te zoeken naar een extra spits. De analist doet Erik ten Hag een aanbeveling. "Ik denk bijvoorbeeld dat Luuk de Jong voor Ajax geen vreemde optie is. Je krijgt er een ander type bij en dat is alleen maar goed."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie