Transfernieuws

'Het eind van een teleurstellende periode is in zicht: Bandé vertrekt bij Ajax'

'Het eind van een teleurstellende periode is in zicht: Bandé vertrekt bij Ajax'

25-08-2022 12:08
1

Hassane Bandé gaat Ajax verlaten, meldt VoetbalPrimeur. De aanvaller ruilt Amsterdam in voor Amiens, een club die uitkomt in de Ligue 2. Dat betekent het einde van het zeer ongelukkige huwelijk tussen Ajax en speler.

De 23-jarige Bandé kwam in 2018 over van KV Mechelen naar Ajax voor een bedrag van om en nabij de acht miljoen euro. De speler uit Burkina Faso was één van dé grote aankopen van die zomer, maar raakte al snel zwaar geblesseerd. De aanvaller brak zijn kuitbeen en scheurde zijn enkelband. Na een jaar revalideren kreeg hij een terugval, waardoor een kans in Ajax 1 steeds verder weg dreef.

Nadat hij volledig hersteld was werd Bandé verhuurd aan het FC Thun en NK Istra 1961. Na die periodes keerde hij afgelopen zomer weer terug in Amsterdam, maar daar was geen toekomst voor hem. Nu vertrekt hij definitief naar Frankrijk. Of Ajax zijn contract heeft ontbonden of dat er een transfersom tegenover staat, is nog onbekend volgens de website.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!