Breaking news

Jonker opvolger van Parsons als nieuwe bondscoach van de Oranje Leeuwinnen

Jonker opvolger van Parsons als nieuwe bondscoach van de Oranje Leeuwinnen

24-08-2022 11:06 Laatste update: 13:15
1

Andries Jonker volgt Mark Parsons op als bondscoach van de Oranje Vrouwen. De Amsterdammer tekent een contract tot en met het EK van 2025.

Jonker kijkt uit naar zijn nieuwe klus als bondscoach. "We zagen het afgelopen EK hoe ontzettend snel het vrouwenvoetbal zich de laatste jaren heeft ontwikkeld. We hebben ambitieuze doelstellingen, maar ook enorm veel kwaliteit en talent waar we uit kunnen putten richting het WK van 2023," aldus Jonker. "Het is natuurlijk heel mooi om daar richting aan te mogen geven."

In 2001 was Jonker al eens bondscoach van de Oranjevrouwen. Sarina Wiegman speelde toen nog onder de 59-jarige Amsterdammer op het middenveld. "Ik heb eerder mogen ervaren hoe mooi het is om met een groep ambitieuze, toegewijde speelsters aan de slag te gaan." Jonker werd na het vertrekt van Wiegman al benaderd om haar op te volgen maar bedankte toen nog voor de uitnodiging. Op 6 september spelen de Oranjevrouwen in Utrecht de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland. Mochten de Leeuwinnen de wedstrijd winnen zijn ze geplaatst voor het WK komend jaar in Australië en Nieuw-Zeeland.

Met de aanstelling van Jonker haalt de KNVB een trainer binnen met een bak aan ervaring. De oud-voetballer stond in zijn trainerscarrière al op het veld van onder meer FC Barcelona en Bayern München, als assistent van huidig mannenbondscoach Louis van Gaal. Enkele maanden geleden besloot Jonker nog te stoppen als technisch directeur bij Telstar. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!