Benfica van Schmidt wint van Dinamo Kiev, Neres belangrijk met assist

17-08-2022 23:51

Roger Schmidt heeft met Benfica goede zaken gedaan in de strijd om plaatsing voor de Champions League. De Portugezen wonnen mede door een assist van David Neres met 0-2 bij Dinamo Kiev.

Al in de negende minuut pakte de ploeg van Schmidt de voorsprong in Lódz, waar de wedstrijd werd afgewerkt vanwege de oorlog in Oekraïne. De Braziliaan Gilberto scoorde met een héérlijke knal in de korte hoek.

Acht minuten voor rust stond oud-Ajacied Neres aan de basis van de 0-2. De Braziliaanse vleugelflitser onderschepte een verkeerde pass aan Kiev-zijde en leverde de bal af bij Gonçalo Ramos, die vervolgens snoeihard raak schoot.

Volgende week dinsdag staat de return in Lissabon op het programma. De kans is groot dat Benfica zich daarna mag gaan opmaken voor de groepsfase van het miljardenbal.