Nieuws

ESPN-analisten roerend eens over PSV-opstelling: 'Til was daarna zó slecht'

ESPN-analisten roerend eens over PSV-opstelling: 'Til was daarna zó slecht'

16-08-2022 11:45
1

Érick Gutiérrez start dinsdagavond naar alle waarschijnlijkheid in de basis bij PSV. De Eindhovenaren spelen uit in Glasgow tegen Rangers FC in de play-offs van de Champions League. Ook ESPN-analisten Marciano Vink en Kenneth Perez geven de Mexicaan de voorkeur boven Guus Til.

Als Gutiérrez start, schuift Joey Veerman waarschijnlijk naar de tien-positie. "Terwijl ik Veerman natuurlijk wel beter vind verder naar achteren, maar het gaat nu om het resultaat", aldus Perez bij Voetbalpraat van ESPN. "En elke keer als Guti erin komt, dan doet hij wel zijn werk. Hij zorgt ervoor dat er balans komt. Hij werkt hard, hij wint duels en is overal te vinden. Hij had ook een paar cruciale dingen thuis tegen Monaco waar hij bij betrokken was."

De Deen verwacht dat Veerman en Gutiérrez samen met Ibrahim Sangaré op het middenveld zullen starten. "Het hangt ervan af hoeveel je durft. Het liefst heb ik Veerman naast Sangaré, omdat ik wil dat hij het spel dicteert van achteruit. Als hij op tien gaat spelen, is hij afhankelijk van de ballen die hij krijgt. Als die niet komen gaat hij ze zoeken en dan heb je de lijnen eigenlijk niet helemaal goed op het veld staan."

Vink opteert een andere mogelijkheid. "Je kunt ook met Sangaré een beetje voor Guti en Veerman spelen. Dat zag je ook tegen Go Ahead Eagles, toen was hij ook een paar keer weg. Dan is Veerman gewoon je eerste station voor de centrale verdedigers. Sangaré kan wel pendelen. Laat hem maar al het harde sloop- en beulwerk ervoor doen. Je wilt hem ook niet voor je eigen verdediging aan de bal hebben."

Til kende een geweldige seizoensstart door een hattrick te scoren tegen Ajax in de Johan Cruijff Schaal. "Maar daarna is Til zó slecht geweest", aldus Perez. Ook Xavi Simons zou op het middenveld kunnen starten bij PSV.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie