Wedstrijdverslag

Van Bronckhorst en Rangers boeken ruime zege en lijken klaar voor treffen met PSV

Van Bronckhorst en Rangers boeken ruime zege en lijken klaar voor treffen met PSV

13-08-2022 18:18

Rangers FC heeft zaterdag in de Scottish Premiership een makkelijke zege geboekt tegen St. Johnstone. De ploeg van manager Giovanni van Bronckhorst treft dinsdag PSV in het belangrijkste tweeluik van het seizoen en de Schotten lijken klaar voor het onderonsje. 

De doelpunten kwamen op naam van Malik Tillman, Antonio Colak, Scott Arfield en Tom Lawrence. Van Bronckhorst had het in de tweede helft wel gezien en besloot zijn belangrijkste spelers rust te geven met oog op het belangrijke duel op dinsdag. Rangers is na drie wedstrijden nog altijd foutloos in de Schotse competitie en gaan dan ook aan de leiding in de Premiership.

De Schotse club is de laatste horde die PSV moet zien te overbruggen om zich te kwalificeren voor de Champions League. In Eindhoven werd in een zinderend duel afgerekend met AS Monaco, terwijl de Gers te sterk waren voor het Belgische Union Sint-Gillis. PSV treft zaterdag Go Ahead Eagles en trapt om 18.45 uur af. Trainer Ruud van Nistelrooij heeft besloten zijn basiselftal op vier posities te wijzigen met het oog op dinsdag. Met een overwinning op Rangers in het tweeluik kunnen de Eindhovenaren naast een ticket voor het miljardenbal ook twintig miljoen euro bijschrijven. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!