Nieuws

Tannane hoopt op WK-deelname: 'Het WK is voor iedereen een droom'

Tannane hoopt op WK-deelname: 'Het WK is voor iedereen een droom'

13 augustus - 15:17 Laatste update: 17:24
0

Oussama Tannane hoopt door zijn transfer naar NEC weer kans te maken op een plek in de Marokkaanse WK-selectie. In 2018 raakte hij geblesseerd in aanloop naar het toernooi, maar nu hij terug is op de Nederlandse velden hoopt hij zich weer in de kijker te spelen.

Om in aanmerking te komen voor het WK moet de Marokkaan een hoog niveau vasthouden bij de Nijmegenaren. "Het WK is voor iedereen een droom", zegt Tannane tegenover De Gelderlander. "Voor het WK van 2018 speelde ik vijf van de zes kwalificatieduels. Uiteindelijk raakte ik geblesseerd en nam iemand die daarvoor nooit werd geselecteerd mijn plek in. Hopelijk overkomt mij dat dit jaar."

Vorig jaar maart zat Tannane voor het laatst bij de selectie van toenmalig bondscoach Vahid Halihodzic. De trainer werd deze week ontslagen mede door de onmin die hij had met sterspeler Hakim Ziyech. De oud speler van Vitesse betreurt het vertrek van Halihodzic. "Dat de bondscoach is ontslagen, is alleen totaal niet in mijn voordeel. Hij wist wat hij aan me had. Hij vond me altijd te goed voor de Eredivisie en zei dat ik naar het buitenland moest gaan. Ik had een goede band met hem", besluit Tannane. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie