Nieuws

'Ik wil graag acties maken, ik denk dat het publiek in De Kuip daar wel van houdt'

'Ik wil graag acties maken, ik denk dat het publiek in De Kuip daar wel van houdt'

13-08-2022 07:38

Javairô Dilrosun is na een aantal buitenlandse avonturen voor het eerst neergestreken in de Eredivisie. De 24-jarige buitenspeler scoorde gelijk een pracht van een doelpunt in zijn eerste officiële wedstrijd van Feyenoord tegen Vitesse. Zelf kan hij niet wachten om in ‘een volle Kuip’ te spelen.

Dilrosun vertrok op jonge leeftijd vanuit de jeugdopleiding van Ajax naar die van Manchester City. De éénvoudig-international brak nooit door in Engeland, maar staat nog steeds achter zijn keuze van destijds. “Ik heb nergens spijt van. Ik heb ontzettend veel geleerd zoals dat je bijvoorbeeld in je loopbaan vooral naar jezelf moet kijken.”

“Ik zie nu in dat je het toch altijd zelf moeten laten zien, hoe lastig de situatie ook is. Met die insteek ben ik ook bij Feyenoord begonnen”, vervolgt Dilrosun, die een lekker begin achter de rug heeft in Rotterdam. “En ja, dan is het lekker dat je meteen begint met een ruime overwinning en een doelpunt. Daar wordt over gesproken, hè’’, vervolgt de aanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad

Zaterdagavond mag Dilrosun het voor het eerst gaan laten zien in een officiële wedstrijd in De Kuip, tegen sc Heerenveen. “Tegen Frankrijk zat ik er in 2018 met Oranje negentig minuten op de bank”, denkt de aanvaller terug, die in zijn hoofd heeft hoe hij het publiek op de banken gaat krijgen. "Ik ben iemand die acties wil maken, die tegenstanders opzoekt. Ik denk dat het publiek daar wel van houdt. Die goal in Arnhem gaf een boost, maar ik hoop eigenlijk dat ik de tweede flinke zet in de rug kan krijgen van het eigen publiek in een volle Kuip. Als ik de Klassieker op televisie zag, dacht ik vaak: die wedstrijd moet je een keer hebben gespeeld. Maar dat is voor later, eerst Heerenveen.’’

Feyenoord trapt zaterdagavond om 21.00 af tegen de Friezen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!