Transfernieuws

PSV berooft Heerenveen van toptalent: 'Ik wil spelen op het hoogste niveau'

PSV berooft Heerenveen van toptalent: 'Ik wil spelen op het hoogste niveau'

12-08-2022 18:33

PSV heeft sc Heerenveen beroofd van een absoluut toptalent. De zestienjarige Tygo Land maakt de overstap naar de Eindhovense topclub en daar balen de Friezen flink van.

Land heeft een contract tot medio 2025 getekend bij PSV. "Ik heb voor PSV gekozen, omdat ik graag een nieuwe uitdaging aan wil gaan. Ik wil spelen en trainen op het hoogste niveau. De speler waar ik naar opkijk is Joey Veerman. Hij is van Heerenveen naar PSV gegaan en speelt daar goed voetbal. Hij heeft zich goed aangepast. Dat is ook iets dat ik graag wil", aldus het talent. De middenvelder zal in eerste instantie aansluiten bij PSV O18.

De Eindhovenaren betalen ongeveer 700.000 eurp voor de belofte. Dat bedrag is exclusief eventuele bonussen. Heerenveen heeft er de pee in. "We snappen dat iedereen ambitie heeft", liet technisch manager Ferry de Haan eerder al weten. "Maar wij hebben Tygo vroegtijdig een plan neergelegd, waarmee hij uiteindelijk naar ons eerste elftal zou gaan. Dat plan werd ook omarmd door de speler en zijn omgeving. Helaas wordt dit nu doorkruist."

Naast zijn jaren bij Heerenveen vertegenwoordigde Land ook verschillende jeugdelftallen van de KNVB. Momenteel is de spelverdeler lig van de selectie van Nederland O18.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!