Transfernieuws

Van Wermeskerken verlaat PEC en keert in Eredivisie terug op bekend terrein

Van Wermeskerken verlaat PEC en keert in Eredivisie terug op bekend terrein

10-08-2022 09:10

SC Cambuur heeft de selectie versterkt met Sai van Wermeskerken, meldt de club via de officiële kanalen. De 28-jarige rechtsback komt over van PEC Zwolle en heeft een eenjarig contract getekend bij de Friezen.

Vanaf 2017 speelde de vleugelverdediger al eerder in het Cambuur-shirt: destijds werd hij overgenomen van FC Dordrecht. In 2019 en 78 wedstrijden namens de Friese formatie verder, maakte hij de overstap naar PEC Zwolle. De Blauwvingers kwamen destijds uit in de Eredivisie.

Ook bij PEC was Van Wermeskerken een onbetwiste basisspeler, totdat hij in 2021 een zware blessure opliep en langdurig buitenspel kwam te staan. "Sai heeft zich de afgelopen seizoenen ruimschoots bewezen in de Eredivisie en met zijn 28 jaar beschikt hij inmiddels ook over de nodige ervaring", reageert Foeke Booy via de clubsite. "Bovendien is Sai een rechtsback die comfortabel is aan de bal en daarmee voegen we een extra wapen toe aan onze selectie."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!