Opinie

Franse pers ontgoocheld: 'Doelpunt telt niet, als we ons aan de regels houden'

Franse pers ontgoocheld: 'Doelpunt telt niet, als we ons aan de regels houden'

10-08-2022 09:02
2

De Franse pers zag de gelukkigste ploeg winnen bij de wedstrijd tussen PSV en AS Monaco van dinsdagavond. De late gelijkmaker van Erick Gutiérrez had nooit mogen tellen.

De krant Le Figaro rept over een 'grote teleurstelling' voor Monaco na de pijnlijke uitschakeling in Eindhoven. 'In de extra tijd was het Luuk de Jong die het kostuum van de held van de avond (109e) aantrok en kwalificatie aanbood in het Philipps Stadion.' L'Équipe doet er nog een schepje bovenop. 'Geslagen door PSV: Monaco uitgeschakeld in de Champions League', kopt de gezaghebbende sportkrant.

Door de uitschakeling van de Monegasken zullen er dit seizoen slechts twee Franse ploegen in het miljardenbal spelen. 'Het was een wrede avond voor Monaco, dat vorig jaar precies hetzelfde overkwam tegen Shakhtar Donetsk. Virtueel waren ze gekwalificeerd voor de play-offs, totdat Gutiérrez in de 89ste minuut de gelijkmaker produceerde. In de herhaling leek de Mexicaan buitenspel te staan', aldus L'Équipe.

RMC Sport is enigszins verbaasd in de analyse. 'PSV maakte het Monaco zelden lastig, maar is wel de winnaar', klinkt het ontgoocheld. Het was een klein wonder dat de ploeg uit het prinsendom niet op een grotere voorsprong kwam in de tweede helft. 'De paal, de lat, het was pech... Ibrahim Sangaré speelde een grootse wedstrijd op het middenveld en Luuk de Jong kopte de Champions League-hoop van Monaco aan diggelen.'

De krant was daarnaast verbolgen over het toekennen van de gelijkmaker van Gutiérrez. RMC zag dat de vrije trap die Joey Veerman nam voorafgaand aan de treffer niet op de juiste plek werd genomen. 'Het doelpunt is niet geldig, als we ons tenminste houden aan de basisregels van het voetbal.' Over eventueel buitenspel rept het dagblad met geen woord.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!