Breaking news

In kannen en kruiken: Sánchez doorstaat medische keuring en is definitief Ajacied

In kannen en kruiken: Sánchez doorstaat medische keuring en is definitief Ajacied

10-08-2022 21:11 Laatste update: 21:17

Ajax heeft de beoogde concurrent voor Devyne Rensch binnen. Jorge Sánchez komt voor vijf miljoen exclusief een half miljoen euro aan bonussen over van Club América. De Mexicaan tekent tot medio 2026.

Eerder werd de transfer al bevestigd door Club América, maar nu is de kogel écht door de kerk. Sánchez moest alleen de medische keuring doorstaan en zou zich dan verbinden aan Ajax. Dat is nu gebeurd, waardoor de Amsterdammers hem officieel konden presenteren.

Ajax was na het vertrek van Noussair Mazraoui naarstig op zoek naar een rechtsback. Zowel Rensch als Sean Klaiber maakte geen al te beste indruk in de voorbereiding. Sánchez speelde al 150 duels op het hoogste niveau in Mexico. Bovendien is de rechtsback 21-voudig Mexicaans international.

De rechtsback is in ieder geval vol ambities naar Amsterdam gekomen. "We willen wederom kampioen worden. Ze zijn heel vaak kampioen geworden en doen altijd mee om de prijzen. De laatste jaren hebben ze het goed gedaan in de Champions League. Ze hebben de finale net niet gehaald een paar jaar terug. Ik ga er alles aan doen om de Champions League-finale te bereiken, nóg vaker de Eredivisie winnen en geschiedenis te schrijven", zei de Mexicaan tegenover ESPN.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!