Nieuws

El Ahmadi kijkt terug: 'Meest genoten van mijn transfer naar de Premier League'

El Ahmadi kijkt terug: 'Meest genoten van mijn transfer naar de Premier League'

8 augustus - 11:21 Laatste update: 11:41
0

Karim El Ahmadi speelde tijdens zijn loopbaan in verschillende landen, waaronder in Engeland en Saoedi-Arabië. De middenvelder won in Nederland alle prijzen die er te winnen zijn en was onderdeel van het kampioenselftal van Feyenoord in 2017. Sinds deze week is zijn voetbalcarrière verleden tijd. 

El Ahmadi kan terugkijken op een glansrijke carrière. Hoewel hij prijzen won in Nederland was zijn transfer naar de Premier League het toppunt van zijn carrière. "Als 21-jarig jochie van Twente naar Feyenoord gaan voor miljoenen, dat was bijzonder. Maar het meest heb ik genoten van mijn transfer naar de Premier League in 2012," aldus de voormalig Marokkaans International, In gesprek met de NOS. Voor Aston Villa speelde hij 56 wedstrijden in het eerste elftal.

Over zijn leven in Dubai was hij minder positief. "We trainden om half acht 's avonds. In de ochtend ging ik naar de gym, om daarna aan het zwembad te gaan liggen en te wachten op de training. Ik heb daar wel met Fabio Cannavaro gespeeld, dat was mooi. Het leven in Dubai was top, maar de voetbalbeleving minder." El Ahmadi stelde zichzelf dan ook een vraag. " Ik was 25 en dacht bij mezelf: heb ik het hier nu allemaal voor gedaan? Heb ik vanaf mijn jeugd al die uren in het voetbal gestopt om zo af te sluiten in Dubai?”

De 66-voudig international van Marokko besloot het roer om te gooien en en vertrok naar Feyenoord om te gaan spelen voor de prijzen. Waar dat in zijn eerste periode niet lukte, was zijn tweede periode in dienst van de Rotterdammers uiterst succesvol. Feyenoord werd kampioen van Nederland en El Ahamdi werd uitgeroepen tot Speler van het Seizoen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie