Nieuws

Van der Vaart kritisch op aankoopbeleid Ajax: 'Er is niet zo goed ingekocht'

Van der Vaart kritisch op aankoopbeleid Ajax: 'Er is niet zo goed ingekocht'

08-08-2022 10:20 Laatste update: 11:24

Rafael van der Vaart is niet overtuigd van het transferbeleid van Ajax. De Amsterdammers gaven deze transferperiode al 86 miljoen euro uit aan nieuwe spelers, maar Van der Vaart zet daar zijn vraagtekens bij.

"Ik vind dat er niet zo goed ingekocht is," zegt Van der Vaart aan tafel bij Studio Sport. De oud-Ajacied is van mening dat technisch managers Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar trainer Alfred Schreuder hebben opgezadeld met te veel aanvallers.

Ajax haalde enkel deze zomer al meerdere aanvallers waaronder Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Lorenzo Lucca. Voor Bergwijn werd ruim 31 miljoen euro afgetikt en Van der Vaart is daar niet van onder de indruk: hij zou de aanvaller niet aangetrokken hebben. "Je creëert problemen. Natuurlijk moet je Bergwijn opstellen, maar je moet ook Tadic opstellen, Brobbey moet je opstellen, Berghuis heeft het goed gedaan, dus die moet je opstellen. Ga er maar aan staan."

De Amsterdammers wonnen dit weekend op bezoek bij Fortuna Sittard met 2-3. Komende zondag staat een confrontatie met FC Groningen op het programma. De aftrap van het duel in de Johan Cruijff ArenA is om 14.30 uur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!