Nieuws

'Ajax eist van Ihattaren dat hij zich laat begeleiden door een sportpsycholoog'

'Ajax eist van Ihattaren dat hij zich laat begeleiden door een sportpsycholoog'

5 augustus - 23:01
0

Ajax verlangt van Mohamed Ihattaren dat hij onder begeleiding gaat van een sportpsycholoog. Met dat nieuws komt Mike Verweij naar buiten in de voetbalpodcast van De Telegraaf. Hoe de twintigjarige spelmaker daar zelf tegenover staat, is niet bekend.

Na een korte periode van afwezigheid van Ihattaren heeft hij de training inmiddels weer hervat. Op individuele basis weliswaar. Volgens De Telegraaf werd de Nederlander met Marokkaanse roots bedreigd in de privésfeer, waardoor hij niet bij Ajax kon verschijnen. De Amsterdammers brachten eerder deze week naar buiten met hem in gesprek te gaan.

"Hij traint individueel en komende week wordt er gesproken over een ander traject", aldus Verweij. "Ajax wil heel graag dat hij zich ook op een ander gebied laat bijstaan, bij een sportpsycholoog. Daar moet hij in mee. Ik ben benieuwd of hij dat doet."

Afgelopen week werden de rugnummers van de selectie van Ajax bekend gemaakt. Opvallend genoeg stond daar de naam van Ihattaren niet bij. De middenvelder krijgt (nog) geen vast rugnummer toegewezen. "Ik vind het een heel rare beslissing. Ik denk dat het misschien wel een teken is: jongen, ga nou eens je best doen en je volledig op voetbal focussen. Dan krijg je dat rugnummer vanzelf. Maar je kunt zo'n jongen ook steunen: hier is je rugnummer en ga er vol voor."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie