Transfernieuws

'Kluivert op weg naar de Premier League: AS Roma ontvangt tien miljoen'

'Kluivert op weg naar de Premier League: AS Roma ontvangt tien miljoen'

04-08-2022 15:32 Laatste update: 16:19

Justin Kluivert gaat de overstap maken van AS Roma naar de Premier League, meldt journalist Nicolò Schira. De 22-jarige vleugelaanvaller wordt toegevoegd aan de selectie van Fulham.

Roma ontvangt een bedrag van tien miljoen euro voor Kluivert, meldt Schira. In Londen kan de ex-Ajacied naar verluidt een contract voor vijf seizoenen gaan tekenen. Eerder deze week werd bekend dat trainer José Mourinho aan Kluivert zou hebben laten weten dat hij niet meer welkom is op de groepstraining. Hierdoor komt de concrete interesse van Fulham op het juiste moment. Naast Fulham zou OGC Nice -waar de Nederlandse aanvaller afgelopen seizoen onder contract stond- Kluivert ook graag willen inlijven.

Kluivert maakte vijf jaar geleden voor zeventien miljoen euro de overstap van Ajax naar Roma. De talentvolle vleugelaanvaller had het lastig bij de Serie A-club en brak nooit defenitief door. Na uitleenperiodes bij RB Leipzig en Nice gaat hij nu definitief afscheid nemen van de Italianen. In totaal speelde Kluivert 53 wedstrijden voor de Romeinen in de Serie A, waarin hij vijf treffers produceerde en acht assists leverde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!