Transfernieuws

Nice haalt opvolger Benítez in huis: Schmeichel (35) komt over van Leicester City

Nice haalt opvolger Benítez in huis: Schmeichel (35) komt over van Leicester City

03-08-2022 21:23

OGC Nice heeft zich versterkt met Kasper Schmeichel. De doelman komt over van Leicester City moet de naam van de naar PSV vertrokken Walter Benítez doen vergeten in de Franse kuststad.

Nice hoeft maar een minuscuul bedrag neer te leggen voor Schmeichel. Het zou gaan om slechts één miljoen plus bonussen omdat de Deen nog een contract tot de zomer van 2023 had. De 35-jarige keeper was al sinds 2011 de onbetwiste nummer één onder de lat bij Leicester. Met die club won hij de Community Shield en de FA Cup, maar zijn grootste prestatie is het winnen van de Premier League in het seizoen 2015/2016.

Met Schmeichel haalt Nice een grote naam binnen in Frankrijk. De zoon van Manchester United-legende Peter Schmeichel is de tweede grote naam die deze week werd binnengehaald. Eerder presenteerde de club van Calvin Stengs en Pablo Rosario al Aaron Ramsey, die transfervrij wordt overgenomen van Juventus.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!