Transfernieuws

'Chelsea haalt doelman op uit de MLS en sorteert voor op vertrek van Kepa'

'Chelsea haalt doelman op uit de MLS en sorteert voor op vertrek van Kepa'

31-07-2022 13:17 Laatste update: 13:24

Chelsea FC staat op het punt Gabriel Slonina in te lijven. De doelman van Chicago Fire vliegt zondag nog naar Londen om een langdurig contract te ondertekenen. The Blues betalen ongeveer vijftien miljoen euro voor de sluitpost. 

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. De pas achttienjarige Slonina speelt sinds 2019 voor Chicago en maakt een sterke indruk in de Verenigde Staten. Chelsea is gecharmeerd van de doelman en wil kind van de rekening Kepa Arrizabalaga graag zien vertrekken.

De Spaanse doelman kwam enkele jaren geleden voor een recordbedrag van tachtig miljoen euro over en is nog steeds de duurste keeper aller tijden. Slonina maakt het huidige seizoen af bij Chicago Fire en is vanaf 1 januari 2023 speler van Chelsea, aldus Romano.

Napoli is geïnteresseerd in Kepa en is het gesprek met Chelsea inmiddels aangegaan om de doelman over te nemen. Chelsea lijkt met de komst van Slonina voor te sorteren op een mogelijk vertrek van Kepa, die in Londen permanent de tweede keus is achter Edouard Mendy en geen uitzicht heeft op speeltijd. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!